ŽIVLJENJEPIS

 

Nekje na sredi Ljubljanskega barja, med Ljubljano in Vrhniko, leži naselje oziroma vas Blatna Brezovica. V tem kraju že od svojega rojstva, to je 28.12.1967, živi Stanko Petrič.

Otroška leta je preživljal na kmetiji, zato mu kmečko delo ni tuje. Že v mladosti je rad prisluhnil domači slovenski glasbi. Globoko v sebi je vedno gojil željo, da bi tudi sam potegnil harmoniko, zapel in razveseljeval ljudi.

Prvo klavirsko harmoniko je dobil po končanem šestem razredu osnovne šole. Ker zaradi dela na kmetiji ni bilo časa za obiskovanje glasbene šole, se je harmonike učil kar sam. Že takrat je zaigral na kakšni vaški prireditvi, predvsem pa pri postavljanju mlajev ali pa na šrangah.

Po končani osnovni šoli se je vpisal na srednjo gradbeno šolo in že takoj pričel z delom preko študentskega servisa. S prvim prisluženim denarjem si je kupil diatonično harmoniko, katera mu je bila vse skozi tudi bolj pri srcu. Tudi z igranjem na diatonično harmoniko je pričel sam.

Uspešno je končal srednjo šolo in potem odšel na služenje vojaškega roka, kjer je tudi uspešno končal šolo za rezervne vojaške starešine in sicer leta 1987. Po odsluženi vojaščini se je vpisal na gradbeno fakulteto in se hkrati tudi zaposlil. V času pred osamosvojitveno vojno in po njej,  do leta 1995, je bil član oziroma pripadnik elitne enote Slovenske vojske, takratni MORIS in je tudi vojni veteran.

Torej je v času zgodnje mladosti dajal prednosti predvsem delu, šoli in službi, saj se je moral zelo kmalu postaviti na svoje noge. Ker ima podjetniško žilico in kup idej  ter neverjetno voljo in energijo, je poleg opravljanja dela v službi  ustanovil še nekaj podjetij, ki še danes uspešno delujejo. Ko je postal poslovno uspešen, je pomagal finančno mnogim narodnozabavnim ansamblom, kulturnim in športnim društvom,  namenil je tudi sredstva v humanitarne namene tako za organizacije kot tudi  za posameznike. Pri tem je spoznal vrsto ljudi, predvsem glasbeniki so bili njegova boljša polovica.

Prva skladba, ki jo je Stanko Petrič posnel leta 2005, je bila polka DOMAČI PLOT. Napisala jo je Vera Šolinc, za vsebino pa si je vzela kar svoj pogled na Stanka Petriča. Stanko pa je resnično uspel s skladbo BELO OBLEKO SI ŽE NOSILA, za katero je besedilo prav tako napisala Vera Šolinc, melodijo pa Brane Klavžar. Prav tako je znan po svojih drugih uspešnicah, to so NE ODHAJAJ VEČ, LETA NISO VAŽNA, ZAUPAL SEM TI, BODI MOJA ŠE NAPREJ, OBLETNICA POROKE, NA ŠTEFANOVO itd.

Stanko Petrič je poročen z ženo Aleksandro, s katero imata dva  sinova, to sta Tadej in Blaž.

Drugače pa je Stanko Petrič tudi znani slovenski manager saj je namestnik predsednika upravnega odbora Cestnega podjetja Ljubljana d.d. in hkrati tudi izvršni direktor področja operative pri omenjenem podjetju.

Ena od želja iz otroštva je tudi
ustanoviti svoj ansambel. Tudi to mu je sedaj uspelo.

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt


 

Sponzorji

Riko Ribnica d.o.o.
Vse pravice pridržane © 2010-2024 stankopetric.si | O piškotkih

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

Sprejmem piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information